VIDEO: KUĆA DUHOVA TODOROVO - Ukleti objekat mračne prošlosti: Unutrašnjost i snimak iz zraka!

USKinfo.ba posjetio Todorovo

VIDEO: KUĆA DUHOVA TODOROVO - Ukleti objekat mračne prošlosti: Unutrašnjost i snimak iz zraka!

Objavljeno na dan 20.04.2019 - 09:11 | Izvor: USKinfo.ba |


Za mjesto Todorovo bi malo ko čuo da se tamo ne nalazi "kuća zlih duhova" pored koje se mještani boje prolaziti. Vjeruju da je ukleta zbog mračne prošlosti...

Godinama mještani Todorova kraj Velike Kladuše žive u strahu od "uklete kuće" iz koje se, navodno, noću čuju zastrašujući zvukovi, krici i stravični jauci. U njezinoj blizini često se kvare tehnički uređaji, telefoni i slično, a mještani je obilaze u širokom luku.

Stari grad Todorovo nalazi se na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, na putu za Veliku Kladušu, i nekad je bio najveći grad u cazinskoj Krajini. Danas na to podsjećaju samo ostaci ruševina starog grada. Ono po čemu je Todorovo danas poznato je "kuća zlih duhova" koja se nalazi na raskrižju sela. Sva vrata i prozori kuće zatvoreni su daskama, a mještani se boje uopće prolaziti tuda. Uvjereni su da je kuća ukleta zbog njezine mračne prošlosti. 

Na tom mjestu nekada je bilo groblje

Naime, nekad je, po kazivanju starosjedioca, na tom mjestu bilo groblje. Krajem 19. stoljeća muslimanski imami planirali su sagraditi veliku kuću koja je trebala biti škola. Međutim, nakon što su hodže raširili šatore i proveli na tom mjestu nekoliko noći, iznenada su u tišini i vidno uznemireni zauvijek otišli iz Todorova. Tako barem kaže legenda. 

Ljudi govore da se iz nje čuju zvukovi, lupetanje, krikovi, plač i slično. Najvjerojatnije su to golubovi, ali opet ima tu nešto s tim mjestom i tom kućom - zaključuje Sulejman Bašić.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!