VIDEO - Lamborghini Huracan Performante uništen na susretu ljubitelja automobila

VOZAČ IZGUBIO KONTROLU

VIDEO - Lamborghini Huracan Performante uništen na susretu ljubitelja automobila

Objavljeno na dan 25.03.2019 - 13:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Britanski prodavač automobila HR Owen organizovao je u zapadnom dijelu Londona susret ljubitelja automobila, ali događaj nije prošao bez problema.

U pokušaju da demonstrira snagu svog skupocjenog Lamborghini Huracana Performante, vozač je ubrzao na uskoj cesti na kojoj su sa strana bili parkirani automobili. On nije udario ni u jedan od tih automobila, ali jeste u betonski zid i stablo.

Očigledno je atmosferski V10 motor bio prevelik zalogaj za vozača koji je izgubio kontrolu nad "zvijeri" sa 640 KS te uništio automobil. Čak ni pogon na sva četiri točka te brojni sistemi za stabilnost nisu mogli spriječiti nesreću. 

Vozač nije povrijeđen, a u okolini nije bilo pješaka. Prisutni su rekli da je vozač htio napustiti lokaciju okupljanja u stilu te je iskoristio launch control. Ipak, gume su bile hladne, do 100 km/h je ubrzao za tren, a potom doživio nesreću.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!