VIDEO - Legenda o srušenom NLO-u u Jugoslaviji: ''I Tito bio na obdukciji vanzemaljca''

?

VIDEO - Legenda o srušenom NLO-u u Jugoslaviji: ''I Tito bio na obdukciji vanzemaljca''

Objavljeno na dan 17.04.2019 - 07:50 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Snimak na kojem hirurzi navodno rade autopsiju vanzemaljca prije osam godina uzburkalo je javnost.

Prema toj snimci letjelica se u novembru 1966. godine srušila kod gradića Otočec u Sloveniji, nakon čega je vanzemaljac prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Tamo je je tada napravljena prva obdukcija vanzemaljaca u tadašnjoj SFRJ, tvrdi se u tom trominutnom videu koji je uzburkao javnost, piše Kurir.

Obdukciju su napravili hirurg Andrej Zoboli i patolozi Nikola Julić i Zoran Federić, a cijela procedura je snimljena.

Fotografije s obdukcije navodno je sačuvao nećak jednog od liječnika, a na internetu su se pojavile 2011. godine...
Jedna od priča koja se pojavila da je tijelo vanzemaljca lično vidio i Josip Broz Tito, koji je zatim pripadnicima UDBE naredio da ni po koju cijenu ne dozvole da te informacije procure u javnost.

Novinari su istraživali cijeli slučaj, ali nisu otkrili nikakve dokumente o tome, a ni da su spomenuti liječnici radi u toj bolnici.

Ispitujući porijeklo videa, umjesto Slovenca Andreja Zobola nađen je Italijan Andre Zoboli, koji je otkrio istinu o svemu.

"Kad sam 1999. čuo da je udruženje skeptika CICAP objavilo konkurs Fotografiranje lažne nemani, odlučio sam snimiti autopsiju vanzemaljca. Kožu sam napraivo od gume, za oči sam koristio privjeske koje sam kupio preko jednog američkog horor magazina", otkrio je Zoboli, koji je scenu snimanja vanzemaljca snimio u čekaonici zubara, prijatelja koji mu je posudio medicinsku opremu, piše Kurir

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!