VIDEO - Matthew Field podržava Paradu ponosa: Vidimo se, ovo je prilika da stanemo uz naše LGBT braću i sestre

Britanski ambasador u BiH na Instagramu

VIDEO - Matthew Field podržava Paradu ponosa: Vidimo se, ovo je prilika da stanemo uz naše LGBT braću i sestre

Objavljeno na dan 24.07.2019 - 08:13 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Britanski ambasador u biH Metju Fild (Matthew Field) na Instagramu je pružio podršku LGBT zajednici u BiH i održavanju Parade ponosa u septembru u Sarajevu.

- I na ovaj način sam podržao septembarsku Povorku ponosa u Sarajevu. Vidimo se u povorci - napisao je Fild uz video koji je objavio na Instagramu.

U video je, između ostalog, rekao da je ovo prilika da "stanemo uz naše LGBT braću i sestre i da pošaljemo poruku da su njihova prava ljudska prava".

Inicijativa da se organizira bh. parada ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH.

Ovakve parade do sada su se održavale u Zagrebu, Beogradu, a odnedavno i u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. U BiH smo do sada imali nekoliko festivala i događaja koji slave i promoviraju zakonom i Ustavom data prava osobama nekonvencionalnih seksualnih orijentacija. Bh. parada ponosa će biti prvi događaj svoje vrste u našoj zemlji.

Prema najavama, prva Parada ponosa u BiH bit će održana 8. septembra.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!