VIDEO - Medunjanin: U reprezentaciji je radio ko je šta htio, mogli smo otići na četiri prvenstva

BIVŠI ZMAJ

VIDEO - Medunjanin: U reprezentaciji je radio ko je šta htio, mogli smo otići na četiri prvenstva

Objavljeno na dan 01.07.2019 - 07:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin, slično kao i Senad Lulić, pričao je kako u vrijeme kada je on igrao za Zmajeve nije bilo pretjerane discipline i da stvari u nogometu ne mogu tako funkcionisati.

Medunjanin je u intervju za Glas Amerike rekao kako je tadašnja generacija Zmajeva mogla otići na još dva Svjetska i jedno Evropsko prvenstvo. 

"Generacija u kojoj sam ja igrao imala je dobre rezultate, ali samo onda kada smo se borili kao ekipa i kada su svi radili ono što trebaju raditi. Poslije je došao period kada je svako radio ono što želi i normalno je da stvari, u takvim okolnostima, ne funkcionišu najbolje. Mi iskusniji smo trebali reagovati, povući to malo, ali to se nije dogodilo. Šteta. Imali smo dobar tim i mogli smo otići na barem još dva Svjetska i dva Evropska prvenstva", rekao je Medunjanin. 

Medunjanin je rekao da je još uvijek u kontaktu s nekim igračima, a osvrnuo se i na odnos prema Asmiru Begović kojeg je opisao kao znak nepoštovanja. 

"Još uvijek imam kontakt sa Zukanovićem, Lulićem, Ibiševićem, pa i Begovićem. Mi smo se mnogo družili ranije. Šteta je što selektor ne zove Begovića, koji, po meni, nije zaslužio ovakav tretman. Puno više respekta treba biti prema njemu, odigrao je dosta utakmica za BiH i pritom godinama brani u Engleskoj. Kada se tako lako odreknete jedne takve osobe, to je manjak respekta, ništa drugo. Begović je veliki golman koji je puno dao reprezentaciji", kazao je Medunjanin.

Na pitanje šta je zapravo nedostajalo generaciji Zmajeva u kojoj je on igrao, Medunjanin je rekao da je to, prije svega, disciplina. 

"Po meni je nedostajalo discipline kada sam ja bio u reprezentaciji. Mislili smo da možemo svakoga pobijediti s talentom, ali to ne ide baš tako. Ima tu dosta stvari koje igraju ulogu, od toga gdje treniramo, gdje se pripremamo, kako se jede, kada se odmara... Te stvari nisu bile na nivou na kojem jedna reprezentacija treba biti. Posebno je to boljelo nas koji smo odrasli u inostranstvu koji smo naučili na tu disciplinu. Uvijek smo to ostavljali po strani jer smo se željeli fokusirati na utakmice, a onda kada dođu loši rezultati, te stvari se vraćaju i priča se o njima. Tada je kasno. Mora se znati kakva su pravila, kakav red treba biti, kako se ponašati...", kazao je igrač koji je s velikim uspjehom nosio dres reperzentacije. 

Podsjećamo, nedavno je sličnu izjavu o pristupu reprezentaciji dao i Senad Lulić koji je reprezentativno okupljanje opisao kao "dolazak na odmor". 

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić.

Uslijedio je žestok odgovor Safeta Sušića. 

"To pitanje kako ko gleda na okupljanja reprezentacije treba postaviti Senadu Luliću. Odgovorno tvrdim da za vrijeme mog mandata za svaku utakmicu smo se pripremali i ponašali maksimalno ozbiljno i disciplinovano. Ako on nije to tako shvatio, onda to govori o njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu. Očigledno da su njemu okupljanja bila izlet, dok meni i smatram većini igrača to nije bilo tako", poručio je Sušić u razgovoru za Nezavisne.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!