VIDEO: Milorad Dodik rekao da prisluškuje opoziciju u RS-u: Znamo šta radite

NSRS

VIDEO: Milorad Dodik rekao da prisluškuje opoziciju u RS-u: Znamo šta radite

Objavljeno na dan 21.05.2020 - 08:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jučer je na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske otvoreno priznao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicije u RS.

Dodik je javnim priznanjem i svojevrsnim hvaljenjem kršenja zakona, što neovlašteno prisluškivanje i jeste, u najmanju ruku pokazao da smatra da je nedodirljiv političar u Bosni i Hercegovini te da je iznad zakona.

On je bio posljednji govornik na današnjoj sjednici na kojoj je trebala biti donesena odluka o ukidanju vanrednog stanja u ovom bh. entitetu. Umjesto toga, NSRS je ponovo pretvorena u žestoka prepucavanja opozicije i partija na vlasti, a sve je kulminiralo dolaskom Dodika koji je pred kraj obraćanja, tokom razmjene uvreda sa Draškom Stanivukovićem iz PDP-a.

"Nemojte dozvoliti da džabalebaroši pokvare ovu situaciju. Ja razumijem političku borbu, ja sam bio u opoziciji. Ti nisi ni izabran i već si ex gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj partiji, a ne kod naroda. Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe", rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS-a.

Dodik je dodao da ima pravo da sluša, te da će i on, kad i on bude predsjednik imati to pravo. Svoj fokus Dodik je tada prebacio na Vukanovića s kojim je svađa u NSRS konstantna pojava.

"Šta je on o meni sve rekao, ja mu bar kažem u oči. Čovjek se ne skida s telefona. Sve najgore kaže o onom Stanivukoviću. Oćete da vam donesem snimke? Obećao ti pare, pa ti nije dao pa je postao loš", rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH je potom spomenuo Lukača koju mu navodno dostavlja materijal.

"Nema vlasti koja ne sluša opoziciju, tako i mi vas slušamo. Žali se Transparencyju, babi, tati,...Imamo pravo i slušamo vas. Znamo šta radite. Vi ste nemoćna i sterilna grupacija koja nema veze sa javnim i državnim interesom. Paradirate i mislite da ćete nešto dobiti. Izabrali ste najgoru moguću metodu. Vi nemate talenta za politiku", zaključio je Dodik.

Sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske ubrzo je prekinuta nakon Dodikovog govora i bit će nastavljena u četvrtak.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!