VIDEO - Ministrica zdravstva bijesna: Dvoje ljekara iz Gate odbija raditi, sjede kod kuće, neće da se jave, a primaju platu!

Koronavirus

VIDEO - Ministrica zdravstva bijesna: Dvoje ljekara iz Gate odbija raditi, sjede kod kuće, neće da se jave, a primaju platu!

Objavljeno na dan 08.04.2020 - 13:36 | Izvor: USKinfo.ba |


Upravo je završena redovna konferencija za novinare koju svakog ponedjeljka, srijede i petka održava Kantonalni štab Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona, Nermina Ćemalović nije mogla sakriti nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih zdravstvenih radnika.

Ona je pred novinarima iznijela podatak kako Lječilište Gata ne radi i da su njihovi uposlenici kod kuće. Zbog potrebe za dodatnim angažmanom, ministrica tvrdi kako je htjela prebaciti jedan tim iz Gate na granični prelaz kako bi obavljali trijažu. To je dužna uraditi po naredbi Federalnog štaba Civilne zaštite.

Kako je USK ograničen sa medicinskim i zdravstvenim kadrom, timove moraju uputiti i Bolnica Sanski Most, Dom zdravlja Cazin, Dom zdravlja Bosanska Krupa, Dom zdravlja Bužim, itd.

Ipak, određeni nisu spremni na "prebacivanje" na druga radna mjesta.

Vanredna stanja podrazumijevaju i ovlasti koje omogućavaju ministrima zdravstva preraspodjelu kadrova i tehnike iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, a ministrica Ćemalović je kazala kako će oni koji ne postupe po naredbama, biti sankcionisani.

Evo izjave ministrice zdravstva USK-a.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!