VIDEO - Mještanima Babina kod Zenice prijeti totalna blokada zbog klizišta

MEHANIZACIJA NA TERENU

VIDEO - Mještanima Babina kod Zenice prijeti totalna blokada zbog klizišta

Objavljeno na dan 06.02.2019 - 13:37 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Blizu 10.000 mještana babinskog sliva moglo bi biti odsječeno od grada Zenice zbog blokade puta uzrokovane klizištem, što se dogodilo u toku protekle noći na lokalitetu Kula.
Klizište u mjestu Kula na putnoj komunikaciji Zenica - Babino prvi put je aktivirano 2014. godine kada je srušeno nekoliko kuća. Pet godina poslije klizište nije sanirano, a sav nerad nadležnih došao je na naplatu u utorak navečer kada je na istom lokalitetu usljed otapanja snijega i kiše pokrenuto klizište koje je ugrozilo putnu komunikaciju.

Mještani koji žive u neposrednoj blizini ove lokacije još uvijek se sjećaju 2014. godine, a ističu kako je situacija sada puno gora, jer se protekle noći na putnu komunikaciju koju koristi blizu 10.000 stanovnika ovog sliva odronila veća količina mulja koji je veoma teško počistiti.

Sva raspoloživa mehanizacija nalazi se na terenu, a u funkciji je samo jedna saobraćajna traka. 

Klizište je obišao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je na raspolaganje mještanima babinskog sliva stavio svu raspoloživu mehanizaciju koja na ovoj lokaciji dežura 24 sata dnevno.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!