Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Mustafa Ružnić: Bakir nas prodao! Reis me zvao i tražio da otvorim Biru, nisam poslušao!

Migrantska kriza - USK

VIDEO - Mustafa Ružnić: Bakir nas prodao! Reis me zvao i tražio da otvorim Biru, nisam poslušao!

Objavljeno na dan 09.01.2021 - 11:33 | Izvor: USKinfo.ba | Face TV


Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, sinoć je gostovao kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku Face TV-a. Iskreno i "bez dlake na jeziku", u potpunosti se otvorio i pred javnosti iznio sve činjenice dugogodišnje patnje građana koji žive na području USK-a, a izazvane boravkom ilegalnih migranata.

"Imamo 7.500 hodajućih krivičnih djela, šta rade naše institucije?!Galić više čuva granicu Evrope, da ne izađu, čuvamo Evropu, gdje su ti migranti, u Bihaću, naravno! 91,5 miliona eura za BiH, taj novac ne ide na račune institucija, jedan dio ide za međunarodne organizacije, druge dvije trećine se dijele između IOM-a i UN-a. Gdje je 91,5 miliona eura? Troše ih na sebe, a druge dvije trećine na zdravstvo, opremanje kampova!

Migranti plaćaju karte, slobodno se voze po ovoj zemlji, željeznice se hvale kako su napravile biznis, a napravili nam patnju! Svi smo za deportaciju migranata! Ne možemo dozvoliti da migranti putem Western Uniona podižu novac, kako to mogu uraditi bez identiteta? Ovdje su samo bitan novac, i zavjera. Uzimaju svi!

Dolaze iz EU, Srbija i Hrvatska prijavile po šest hiljada migranata, mi smo imali po 24 hiljade! Lipu nisu zapalili migranti, sve ukazuje na to! Lipa je zapaljena da bi se u Bihaću napravio problem, da bi se izvršio još veći pritisak, da se migranti vrate u Biru! Svi su nas zvali, jedino me Bakir nije zvao, jer sam pitao po kojoj si cijeni prodao Krajinu! Zvao me je i Reis, svi su htjeli da se migranti vrate u Biru, razgovarao sam sa činovnicima iz EU!

Najteže mi pada da se Reis okreće više šta je rekao jedan činovnik iz EU, a ne okreće se časnom Kur'anu! Hrana za migrante se kupuje u Sarajevu, Banjoj Luci, to nije pošteno za građane! IOM finansira gorivo policiji RS-a, da bi migrante dovezli u Krajinu! Bakir mora odgovoriti zašto je ostavio Krajinu?! Ako nije tako nek ponište odluku u Biri, neka ravnomjerno rasporedne migrante po čitavoj BiH! Neko mora zašiljiti olovku, mora početi raditi svoj posao! Tri godine smo izvarani, ne damo svoje! 98 dana ljudi čuvaju Biru! Svašta će pokušati, prijetili su nam i hapšenjem, ali mi se samo bojimo Allaha", između ostalog je kazao premijer Ružnić.

Pogledajte cijelo gostovanje Ružnića u emisiji Centralni dnevnik Face TV-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!