VIDEO - Nadamo se da ćemo naći dječaka u plitkom dijelu rijeke

Nastavlja se potraga

VIDEO - Nadamo se da ćemo naći dječaka u plitkom dijelu rijeke

Objavljeno na dan 15.05.2019 - 08:03 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Nastavlja se potraga za šestogodišnjim dječakom iz Žepča koji je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao uslijed obilne kiše.

Kako je za Avaz potvrđeno iz Gorske službe spašavanja Žepče u ovim momentima desetak spasilaca izlazi na teren i pretražuju obale rijeke Bosne, a oko 11 sati pridružit će im se i kolege iz GSS Zavidovići, koji će za dječakom tragati u vodi.

- Pošto je velika rijeka Bosna teško je tražiti samo sa ljudstvom na samoj vodi. Proći će i čamci uz obalu, nekih deset do dvadeset kilometara, zavisno od toga koliko je pristupačan teren. Ekipa koja koja će tražiti uz samu obalu će se zavlačiti skroz do same vode, ulazit će i u vodu na mjestima koja su sumnjiva, koja su plitka, jer Bosna je od sinoć opala 30 cm. Nadamo se da ćemo pronaći dječaka u plitkom dijelu Bosne - rečeno nam je u GSS Žepče.

Podsjećamo, u mjestu Begov Han kod Žepča jučer  je maloljetno dijete palo u nabujali potok. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Nezvanično dijete je vozilo bicikl po cesti i izgubilo ravnotežu te je palo u potok. Bicikl je pronađen.

Vozilom hitne pomoći dječakova majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a ZDK angažirana je na traganju za dječakom.

Postavljene su mreže na ušću u Bosnu, ali rezultata još uvijek nema. Veliki broj stanovnika naselja Begov Han, odnosno naselja Luke, uključio se u potragu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!