VIDEO - Najbizarniji meč ikad trajao je samo sedam minuta: Pogledajte zašto su se natjecale koja će prije predati

Turniru u Hobartu

VIDEO - Najbizarniji meč ikad trajao je samo sedam minuta: Pogledajte zašto su se natjecale koja će prije predati

Objavljeno na dan 12.01.2017 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba | index.hr


Lakrdija i sramota opis je onog što se događalo na meču Sachije Vickery i Elise Mertens na turniru u Hobartu.
 
Odmah nakon prvog gema meča drugog kola Vickery je zatražila pomoć liječnika, a samo nekoliko sekundi isto je učinila i njena suparnica. Tada počinje luda i bizarna utrka - koja će od tenisačica prije predati meč.
 
Obje su pokušale predati, ali je sudac na kraju procijenio da je Vickery bila brža pa je ona zadovoljna napustila teren, a utučena Mertens prošla dalje.

A zašto su uopšte obje pokušale predati meč? Naime, ove sedmice igraju se i kvalifikacije za Australian Open, prvi Grand Slam sezone, te su u njima trebale nastupiti i Vickery i Mertens. Međutim, znale su da ona koja u njihovom duelu pobijedi, neće stići na kvalifikacije. A nisu mogle predati prije meča jer bi onda bile kažnjene i ne bi mogle igrati kvalifikacije.
 
Razlog je, naravno, novac. Za prvo kolo Australian Opena Vickery bi dobila koliko i za titulu u Hobartu. No, na njenu žalost ovaj put je pogriješila s taktikom jer je ispala već na startu kvalifikacija.

Mertens? Brzo se oporavila od "ozljede" i slavila u četvrtfinalu te će finale loviti protiv hrvatske tenisačice Jane Fett u meču u kojem je favoritkinja.
 
Teniski svijet? On je zgrožen njihovim igricama i traži od čelnika svjetskog tenisa da pronađe rješenje za ovakve slučajeve, ali i da kazni Amerikanku i Belgijku za nesportsko ponašanje.
 

 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!