VIDEO - NAREDBE KRIZNIH ŠTABOVA – OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI U ZATVORENOM JAVNOM PROSTORU

USK

VIDEO - NAREDBE KRIZNIH ŠTABOVA – OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI U ZATVORENOM JAVNOM PROSTORU

Objavljeno na dan 14.07.2020 - 07:42 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- COVID-19 u Federaciji BiH, donio je novu naredbu koja se primjenjuje od 11. jula, kao i nove preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja, te ih dostavio kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje

 Naredbom je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od minimalno jedan metar, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

 Građanima, između ostalog, se preporučuje da zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a s ciljem smanjivanja rizika od COVID-19, kao i zaštite ličnog  zdravlja.

 Provođenje ovih naredbi i mjera vrše sanitarni inspektori  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK.  

Pojačane kontrole vrše se  od početka pandemije,  a predmet kontrola su javni prevoz, ugostiteljski objekti, privredni subjekti, tržni centri.  U početku su, kako doznajemo,  ove kontrole uglavnom bile preventivnog karaktera, međutim,   zbog učestalog nepoštivanja naredbi  izdaju se prekršajni nalozi.  Većina građana  USK nosi maske u zatvorenom,  ali  često i na otvorenom prostoru. Kažu cilj im je zaštiti i sebe i druge..

 

 

Foto:RTVUSK

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!