VIDEO - Navijači Crystal Palacea odali počast preminulom šefu obezbjeđenja Ademu Grdelju

!

VIDEO - Navijači Crystal Palacea odali počast preminulom šefu obezbjeđenja Ademu Grdelju

Objavljeno na dan 07.11.2019 - 11:43 | Izvor: USKinfo.ba | mojabih.oslobodjenje.ba


Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, a nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata

Piše: Namik Alimajstorović

Nedjeljnu utakmicu engleske Premier lige između Crystal Palace i Leicester City tužnim povodom obilježio je jedan Bosanac. Naime proteklog vikenda, srčani udar u Londonu pokosio je 52-godišnjeg Adema Gredelja, inače, šefa obezbjeđenja prvog tima kluba iz Londona. Ljekari su se više sati borili za njegov život, nažalost, pomoći nije bilo.

Njegov klub  Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, jučerašnju utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52. minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog obezbjeđenja.

Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, a nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata.

Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace. Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka, tačan datum dženaze u Londonu i sahrane u Prijedoru bit će nakandno objavljen.
Dirljivom porukom na oficijelnoj web stranici FC  Crystal Palace od Adema Gredelja su se oprostili i članovi kluba.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!