VIDEO - Nebojša Glogovac o presudi Mladiću: Užasna igra oko genocida

Srbija

VIDEO - Nebojša Glogovac o presudi Mladiću: Užasna igra oko genocida

Objavljeno na dan 26.11.2017 - 12:06 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Srpski glumac Nebojša Glogovac, poznat po brojnim ulogama u ovdašnjim ulogama i filmovima, gostujući u emisiji “Dobar, loš, zao” Televizije Šabac osvrnuo se, između ostalog, i na presudu Ratku Mladiću.

Glogovac je istakao da vjeruje da su zločini počinjeni jer postoje snimci i brojna svjedočanstva.

– Ja ne znam šta se tamo dešavalo, jer nemam te podatke. Znam da moji Nevesinjci tvrde da je Ratko Mladić časna vojnička figura. S druge strane, gledali smo snimke na kojima su ubijana djeca. Svakakvih je tu bilo zločina, sigurno. Međutim, užasna je igra da li je to bio genocid ili ne. To se sada navlači, pa cifre variraju što je tako gnusno. Međutim, to što nije genocid ne opravdava nekoga zbog zločina koji su počinjeni, kaže Glogovac.

Glogovac je prokomentarisao i tvrdnju voditelja da su Naser Orić i Ante Gotovina “oslobođeni za svoje zločine”, dok Ratko Mladić nije.

– To je čudno i smiješno. To sve govori o sudu koji je pristrasan, rekao je Glogovac.

Poznati glumac je istakao kako je u raspadu Jugoslavije Bosna i Hercegovina prošla najgore.

– Pored Makedonije koja ima problem sa Albancima, Bosna je najgore prošla. I dalje je u BiH nespojivo, gdje tri naroda nikako ne mogu doći do pomirenja, barem za nekih sto godina. Bio je to jedan telefonski rat gdje su se Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović čuli telefonom sve dogovarali, dok su toliki ljudi ginuli, rekao je Glgovac.

U priloženom videu pogledajte kompletan komentar Glogovca o Ratku Mladiću, BiH i nesretnom ratu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!