VIDEO: Neko radi, a neko se ni ne pojavi - Vildana i Nisvet pripremili inicijative u vezi poljoprivrede i odlaska mladih

Nisu imali priliku predložiti

VIDEO: Neko radi, a neko se ni ne pojavi - Vildana i Nisvet pripremili inicijative u vezi poljoprivrede i odlaska mladih

Objavljeno na dan 28.12.2018 - 13:14 | Izvor: USKinfo.ba |


Zastupnici u Skupštini Vildana Alibabić (Naša stranka) i Nisvet Jusić (Nezavisni blok) pripremili su za današnju sjednicu Skupštine, inicijative koje se tiču poljoprivrede i odlaska mladih, ali ih zbog otkazivanja, odnosno nemogućnosti održavanja sjednice, zbog neusvajanja Dnevnog reda, nisu ni imali priliku predložiti. 

Šta treba mijenjati, zašto poljoprivredna proizvodnja opada, šta ne funkcioniše i kojim pravcem ići? Zašto mladi odlaze, može li se zaustaviti ili barem ublažiti taj proces, znamo li uopće prave razloge i uzroke ovog problema? To se pitaju i zastupnici Alibabić i Jusić, ali podnošenjem inicijativa o ovim temama, kako kažu, žele da se problem detaljno analizira, pronađe dijagnoza i ponudi rješenje. Detalje poslušajte u izjavama. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!