Marketing USKinfo.ba
VIDEO: Nevjerovatne scene - USKinfo.ba posjetio divlji kamp u šumi u blizini Mirala - Preko 60 šatora i oko 300 migranata

Migrantska kriza

VIDEO: Nevjerovatne scene - USKinfo.ba posjetio divlji kamp u šumi u blizini Mirala - Preko 60 šatora i oko 300 migranata

Objavljeno na dan 24.09.2020 - 15:34 | Izvor: USKinfo.ba |


Ekipa USKinfo.ba jučer je posjetila Veliku Kladušu nakon što su dobili dojavu o nekoliko divljih kampova koji su formirani u blizini centra Miral.

Iako je jučer naš reporter obišao nekoliko lokacija, nismo uspjeli naći "velike kampove". Međutim, nakon što su nam migranti i mještani detaljnije opisali lokaciju, danas smo pronašli pravi mali "grad" u šumi.

Radi se o lokaciji udaljenoj otprilike kilometar od glavne ceste i kampa Miral. U šumi se nalazi preko 60 improviziranih skloništa od najlona u kojima boravi otprilike 300 migranata.

Svi sa kojima smo razgovarali su porijeklom iz Bangladeša. Želja im je preći granicu sa Republikom Hrvatskom, koja je vidljiva i iz kampa i tako ući u Evropsku uniju.

Svi migranti su bili susretljivi, lijepo nas dočekali i razgovarali s nama. Dan provode kuhajući i popravljajući "šatore" a navečer pokušavaju preći državnu granicu, odnosno idu u čuveni "Game".

Na terenu smo sreli i radnike Unsko-sanskih šuma koji su nam objasnili da je lokacija na kojoj se kamp nalazi privatna šuma.

 

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!