VIDEO - Novi policijski službenici i novo naoružanje za MUP USK-a

USK

VIDEO - Novi policijski službenici i novo naoružanje za MUP USK-a

Objavljeno na dan 20.10.2021 - 09:58 | Izvor: USKinfo.ba | federalna.ba


Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona donijelo je odluku o zapošljavanju novih stotinu i osam policijskih službenika. U konkursnu proceduru se kreće odmah, a iz Vlade Unsko-sanskog kantona kažu kako će budžetom za narednu godinu planirati oko pola miliona KM za ovu svrhu.

Kroz naredne tri godine Ministarstvo unutrašnjih poslova planira primiti tri stotine i pedeset policijskih službenika. Razloga je, kažu iz MUP-a,  nekoliko - penzionisanje, migrantska kriza, te poruke koje u posljednje vrijeme dolaze i entiteta Republika Srpska.

„Sigurno je da nam treba taj broj policijskih službenika, pokazalo se kroz migrantsku krizu, kroz pandemiju, a vidimo i ove poruke koje nam dolaze iz manjeg bh. entiteta - da mi moramo ojačati ovaj policijski sistem, tako da će pored prijema policijskih službenika u idućoj godini biti nabavka ponovo novog naoružanja“, kazao je ministar unutrašnjih poslova USK-a Nermin Kljajić (NES).

Iz MUP-a ističu da će sve biti transparentno, te da će prvi put sva pitanja biti dostupna javno, na službenim stranicama. Prvi dio testa će biti iz općeg znanja.

„Drugi dio obuhvata poznavanje zakona i propisa za radna mjesta za koja policijski službenici apliciraju“, ističe glasnogovornik Uprave policije MUP-a USK-a Adnan Beganović.

Treći dio testa je fizička sposobnost, a četvrti ljekarski pregled. Nakon odabira,  najbolji kandidati  će biti upućeni na Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na petomjesečnu obuku. Pravo prijave imaju sve osobe sa srednjim obrazovanjem, od osamnaest do dvadeset i sedam godina.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!