VIDEO - Obračun balkanske mafije u Amsterdamu: Savić skočio da zaštiti prijatelja i poginuo

PUCNJAVA U PICERIJI

VIDEO - Obračun balkanske mafije u Amsterdamu: Savić skočio da zaštiti prijatelja i poginuo

Objavljeno na dan 24.10.2019 - 08:09 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


U pucnjavi koja se jučer popodne dogodila u piceriji u Amsterdamu ranjen je Jovan Đurović, brat Luke Đurovića, nekada jednog od vođa najjačeg crnogorskog klana i bliskog saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori.

U pucnjavi je ubijen Goran Savić, Đurovićev prijatelj, koji je, kada je vidio naoružane napadače, skočio ispred Đurovića kako bi ga svojim tijelom zaštitio od metaka.

Naime, kako prenose holandski mediji, oko 15.45 sati danas došlo je do pucnjave u italijanskom restoranu u Amsterdamu. Dva napadača otvorila su vatru u restoranu, koji je u vlasništvu Gorana Savića, na Đurovića. Savić je, kako su ispričali očevici, skočio ispred svog prijatelja kako bi ga zaštitio od metaka.

“Skočio je ispred njega kao ljudski štit”, rekao je jedan od očevidaca.
Na licu mjesta pokušana je reanimacija, ali je Savić od zadobijenih prostrelnih rana preminuo na licu mjesta. Đurović, koji je bio meta ovog napada, povrijeđen je. U bolnicu je prevezen sa ozbiljnim povredama, prenose holandski mediji.

Nakon pucnjave napadači su u sivom folksvagenu sa belgijskom registracijom pobjegli sa lica mjesta. Njihovo vozilo kasnije je primijećeno u Amsterdamu, policija je presrela vozilo i nakon dramatične akcije nasred ulice, uhapsila jednog osumnjičenog.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!