VIDEO - Oliver Knezović oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića

Odluka suda u Splitu

VIDEO - Oliver Knezović oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića

Objavljeno na dan 16.09.2017 - 10:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Smrt Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, nikada neće biti razjašnjena, niti će iko odgovarati za njegovo ubistvo. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izmijenilo je optužnicu te se Oliver Knezović više ne tereti za Puljićevo ubistvo te ranjavanje još šestorice navijača.

Knezovića sada terete za pokušaj ubistva, još se ne zna koga tačno određeno te za opće opasnu radnju, odnosno da je zapucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, piše Index.hr.

Po novom činjeničnom opisu Knezović se tereti da je 4. oktobra 2009. godine oko 15:25 u Širokom Brijegu, ispred nogometnog stadiona Pecara, tokom navijačkih nereda pred utakmicu Širokog i Sarajeva, oduzeo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i u pravcu grupe navijača Sarajeva ispalio deset metaka, pristajući najmanje jednog od navijača lišiti života te ujedno ugroziti život i zdravlje drugih građana i službenika policije. Nije utvrđeno da je ikoga pogodio.

Do promjene optužnice došlo je nakon 3D vještačenja Vojina Maštruka i očitovanja njegovih kolega iz BiH Bruna Franjića i Alije Kotarevića, a i iskaza svjedoka koji su naveli kako su policajci također pucali po njima.

Vještaci su se složili da je apsolutno nemoguće utvrditi s kojim su oružjem od 43 izuzeta policijska pištolja pogođeni oštećenici. Istovjetni su i zaključci da je zrno kojim je pogođen Puljić moglo biti ispaljeno s mjesta gdje je stao optuženi, ali i iz pravca gdje je stajao policajac Mladen Jurić.

Maštruko je u svom nalazu naveo da hitac koji je pogodio Puljića u glavu najvjerojatnije nije ispaljen s pozicije na kojoj je stajao optuženi, nego vjerojatnije s pozicije parkirališta benzinske pumpe. Vještak je naveo da nije dobio aservate nego samo sudski spis pa nije mogao provjeriti je li hitac koji je usmrtio Puljića ispaljen iz pištolja koji je oduzet jednom od policajaca.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!