Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Operativna grupa: Potpuna blokada USK-a, policijski punktovi, oduzimanje licenci za rad prevoznicima - Evo svih mjera

Rigoroznije mjere

VIDEO - Operativna grupa: Potpuna blokada USK-a, policijski punktovi, oduzimanje licenci za rad prevoznicima - Evo svih mjera

Objavljeno na dan 19.08.2020 - 15:06 | Izvor: USKinfo.ba |


Prije nekoliko trenutaka završila je sjednica Operativne grupe za koordinisanje i upravljanje migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu.

Nakon sjednice, jasno je da je zvaničnicima USK-a prekipjelo i da od sutra kreću rigoroznije mjere, kada je u pitanju odnos i postupanje prema migrantima, ali i onima koji pružaju usluge prevoza i smještaja.

Premijer USK-a je u obraćanju medijima poslije sastanka rekao nekoliko mjera koje će se početi provoditi, a neke od njih su i uvođenje stalnih policijskih punktova na ulazima u USK u cilju sprečavanja ulaska svih kategorija migranata. U Unsko-sanski kanton više ne mogu ući ni žene i djeca migranti, odnosno porodice.

Uvodi se zabrana kretanja svih migranata van kampova u USK-u, kao i potpuna zabrana prevoza migranata. Oni prevoznici koji se ogluše o ovu naredbu, pored novčanih kazni i prekršajnih naloga, Kantonalna inspekcija će oduzeti licencu za rad.

Također, mole se građani da ne idu u pravcu samoorganiziranja. Ova država ima institucije i one se moraju poštovati, kazao je između ostalog premijer USK-a Mustafa Ružnić.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!