VIDEO - Padobranac skočio u smrt, prolaznik snimio tragediju

Turska

VIDEO - Padobranac skočio u smrt, prolaznik snimio tragediju

Objavljeno na dan 15.02.2019 - 12:31 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Jedan padobranac je poginuo, a drugi je u kritičnom stanju u zastrašujućoj nesreći kada su nakon skoka udarili u gondolu i onda pali na zemlju.

Nesreća se dogodila na sjeveru Turske u trenutku kada je vjetar iznenada promijenio pravac navodeći padobran instruktora za kog je bio prikačen početnik, koji je skakao prvi put, pravo na pilon, visoko iznad grada.

Instruktor Husein Ilhan je preminuo u bolnici od povreda glave, dok je drugi padobranac, Even Salči, u kritičnom stanju. Kako prenose lokalni mediji, iznenadna promjena vjetra ponijela ih je ka gondoli gdje su se "umrsili".

Gondola koja se ne vidi na snimku, potom je presjekla užad na padobranu i njih dvojica su pali na zemlju.

Incident je snimio prolaznik, a na početku se vidi kako tandem bezbjedno "lebdi" po nebu, a u sljedećoj sceni, padaju sa pilona.

Kako se navodi, Ilhan je već imao dvije padobranske nesreće, prije ove fatalne. Prvi put je aterirao u okean, dok je drugi put ostao da visi sa drveta, prenosi "Telegraf.rs".

Upozoravamo vas da video sadrži uznemirujuće scene!

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!