VIDEO - Počasni konzul Jorg Hofreiter posjetio Cazin: Još jedan kontigent pomoći stigao iz pokrajine Štajerske

USK

VIDEO - Počasni konzul Jorg Hofreiter posjetio Cazin: Još jedan kontigent pomoći stigao iz pokrajine Štajerske

Objavljeno na dan 29.06.2021 - 17:58 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- U Cazin je nedavno stigla donacija u vidu vatrogasnog vozila, a ovaj put stigla je pomoć Domu zdravlja za potrebe uspješne borbe protiv pandemije koronavirusa...

- Nakon skoro dvije godine pauze izazvane pandemijom, saradnja Gradske uprave Cazina i austrijske pokrajine Štajerske se nastavlja. Pokazala je to jučerašnja posjeta počasnog konzula Jorga Hofreitera.

Podsjetimo, nedavno je Cazinu stigla donacija u vidu vatrogasnog vozila, a ovaj put stigla je pomoć Domu zdravlja za potrebe uspješne borbe protiv pandemije koronavirusa.

„Želja nam je između ostalog pomoći stanovništvu Cazina kako bi  prevazišlo pandemiju koronavirusa, te nastojimo ojačati i produbiti naše prijateljstvo“ - naglasio je ovom prilikom počasni konzul Hofreiter.Baš kao i dragi gosti i prijatelji iz Austrije, i domaćini su naglasili važnost saradnje i snaženja dobrih veza između Krajine i Štajerske. Graz i Cazin upravo u tom duhu njeguju prijateljstvo i saradnju i kroz različite projekte.

PKako je kazao gradonačelnik Nermin Ogrešević, želja je da budu dobri domaćini, jednako dobri kako je to Austrija mnogim bh. građanima. Prema riječima premijera USK Mustafe Ružnića ovakvo duboko međusobno poštovanje i prijateljstvo razvijat će se i dalje te jačati uspostavljenu decenijsku tradiciju koja je i ovom posjetom potvrđena.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!