VIDEO - Pogledajte kako ef. Nuhić na prijetnje smrću odgovara ilahijama

Hrabrost imama iz Bosanskog Novog

VIDEO - Pogledajte kako ef. Nuhić na prijetnje smrću odgovara ilahijama

Objavljeno na dan 26.03.2019 - 13:21 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Efendija Emir Nuhić, imam džemata Blagaj kod Bosanskog Novog, koji je od 4. marta na Facebook stranici svog džemata od Danela Rajkovića iz Gacka u tri navrata dobio užasavajuće prijetnje da će ga „zavezati kao psa, zaklati i zapaliti“, a kćerke i suprugu mu „silovati u džamiji“, hrabro i požrtvovano nastavlja službu u svom džematu.

Jedan od njegovih kolega ovih dana objavio je dva videosnimka ef. Nuhića i djece kako izvode prelijepe bosanske ilahije „Medina“ i „Devet heroja“.

- Dvije ilahije koje uče male kćerkice Emira efendije Nuhića u Blagaju. Uče djeca iz duše i srca, dok iz oka onog ko ih sluša suza sama zaiskri - napisao je uz objavljeni video Mujo ef. Ćehić, imam gradske džamije u Bosanskoj Otoci.

Podsjetimo, ef. Nuhić proteklih dana nije krio strah za sigurnost svoje porodice, ali podrška koja mu stalno pristiže mnogo im znači.

Osim što je upuživao prijetne smrću ef. Nuhiću i njegovoj porodici, ostrašćeni Rajković vrijeđao je Poslanika te ispisivao i zastrašujuće poruke „Nož, žica, Srebrenica“.

Imam Nuhić o svemu je obavijestio policiju. Policijska uprava Prijedor je u saradnji sa službenicima PS Gacko, 18. marta ispitala Danela Rajkovića (38). Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti.  

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!