VIDEO - Pogledajte kako je rakun natjerao američke vojnike na bijeg

Hit na internetu

VIDEO - Pogledajte kako je rakun natjerao američke vojnike na bijeg

Objavljeno na dan 03.06.2021 - 15:12 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Vojska SAD prisutna je u brojnim dijelovima svijeta i do sada je bila dio nekoliko stotina operacija. Međutim, čini se da nijedna vojna operacija nije stvorila problem vojsci SAD kao što je to stvorio rakun koji je vojnike natjerao u bijeg.

Naime, američki magazin "Task & Purpose", namijenjen za informisanje javnosti o aktivnostima američke vojske, objavio je video koji je vrlo brzo postao popularan na internetu te je još jednom pokazao kako se rješavanje naizgled jednostavnog problema može pretvoriti u pravu noćnu moru.

Video prikazuje grupu američkih vojnika koji pokušavaju iz oklopnog borbenog vozila Stryker istjerati rakuna koji se bježeći od vojnika sakrio upravo u ovom vojnom vozilu.Međutim, jednostavna "vojna operacija" stvorila je američkim vojnicima veliki problem. S obzirom na prirodno agresivno ponašanje rakuna, vojnici su bili spremni za sve opcije pa se tako na snimku može vidjeti kako jedan od pripadnika američkih vojnih snaga drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za "samoodbranom".

Dvojica najhrabrijih vojnika ušla su u vozilo te su pokušali uhvatiti rakuna kako bi ga odnijeli na sigurnu lokaciju. Ipak, agresivni rakun nije baš najbolje podnio njihov dolazak te ih je vrlo brzo natjerao u bijeg što su mnogi protumačili kao pravim primjerom "kontraofanzive".

Snimak je vrlo brzo postao popularan među stanovnicima SAD-a, a "povlačenje" vojnika izazvalo je brojne reakcije na društvenoj mreži Twitter, prenose Nezavisne."Ovi vojnici se nisu povukli, oni su samo otišli u različitim smjerovima. To su heroji", napisao je jedan od korisnika.

Drugi korisnici su u šaljivom tonu takođe raspravljali o tome da li je rakun pripadnik kineskih ili ruskih obavještajnih agencija.

"Iranska revolucionarna garda razmišlja o angažovanju rakuna u borbi protiv američke vojske", jedan je od komentara na Twitteru.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!