VIDEO - Pogledajte najluđi UFC finiš u historiji organizacije

SA ZVUKOM SIRENE

VIDEO - Pogledajte najluđi UFC finiš u historiji organizacije

Objavljeno na dan 12.11.2018 - 13:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Yair Rodriguez i Chan Sung Jung borili su se u glavnom meču na 25. rođendanu UFC-a u Denveru, a završilo je jednim od najspektakularnijih prekida u historiji ove organizacije i pobjedom Meksikanca u posljednjoj sekundi.
Dvojac je odradio 25 minuta bespoštedne razmjene udaraca, dok je meč završen nokautom u petoj rundi praktički sa zvukom sirene i pobjedom Rodrigueza, koji bi vjerovatno izgubio jer je u sudijskim karticama Korejac bolje stajao.

Rodriguez je doslovno u zadnjoj sekundi eventa laktom bez gledanja pogodio Korejca, kojem je ovo bila prva borba nakon godinu i po dana pauze.

"Izvinjavam se svima koji su navijali za mene i pomagali mi, hvala im. Onima koji me mrze, čestitam. Nisam u stanju otići na avion tako da ću nekoliko dana ostati u bolnici prije nego se vratim u Koreju. Osramotio sam se", napisao je Jung na Twitteru.

"Pa, ovo je najluđi prekid u historiji. Ostala je još sekunda, a onda mu je sjeo taj lakat. Meksikanac je gubio, Korejac je imao sve u svojim rukama, trebao je izdržati samo sekundu. Kakav finiš", zadivljen je bio i UFC-ov šef Dana White.

Inače, Rodriguez je za spektakularni nokaut nagrađen s 100.000 dolara, i to 50.000 za najbolju borbu večeri i još 50.000 za najbolju izvedbu. 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!