VIDEO - Pogledajte spot za pjesmu ''Bloody Mary'' grupe ''Monitors'' čiji je lider Bišćanin

Electro punk grupa

VIDEO - Pogledajte spot za pjesmu ''Bloody Mary'' grupe ''Monitors'' čiji je lider Bišćanin

Objavljeno na dan 24.04.2020 - 13:51 | Izvor: USKinfo.ba |


Electro punk grupa "Monitors" basiste Emila Balića, Bišćanina sa adresom u Parizu, danas je objavila novi singl "Bloody Mary".

Pjesmu prati video nastao na tri različita kraja Europe, u Bosni, Liverpoolu i Parizu.

Muzički trojac koji polako osvaja evropsku scenu, a prepoznatljiv je po eksperimentiranju sa različitim muzičkim stilovima, inspiraciju za "Bloody Mary" je pronašao u filmskom klasiku "Loš poručnik" ("Bad Lieutenant") reditelja Abela Ferrera iz 1992. godine, u kojem je prikazan lik policajca koji je iskvaren i nemilosrdan, ogrezao u korupciji, narkomaniji i nemoralu.

"U našoj priči sve se dešava iz ugla viđenja jedne žene koja kroz život ide bijesom. Ona je jaka, ali opet puna kontradiktornosti, sumnji, nesigurnosti... To je lik žene koja u sebi istovremeno nosi pobunu, stremljenje ka slobodi, a koja je atipična kao što su bile žene poput Marlene Dietrich i Louise Books, ili njemačka pjesnikinja i novinarka Sylvia Von Harden. Ovu pjesmu smo posvetili svim bićima koja su marginalizovana, koja se bore sa svojim ličnim demonima i koja su rastrgana unutrašnjim borbama", govori Emil Balić, te dodaje da je na atmosferu pjesme najviše utjecala trenutna situacija vezana za planetarnu izolaciju.

Emil Balić

Balić i njegove kolege iz benda, vokal Chris Remick i bubnjar Feodor Trotta brzo su se prilagodili novonastaloj situaciji, a karantin im se, kako iskreno govori, čak počeo dopadati.

"Valjda iz razloga što se čovjek prilagodi i navikne skoro na sve, a vrijeme učini svoje. Sviđa nam se i to povlačenje u sebe. Čovjek treba sve okrenuti u svoju korist. Trenutno razmišljam da smo se ipak svi pretvorili u jednu mlitavu masu, pa se pitam na šta ćemo ličiti kad izađemo na svjetlo dana. Da li ćemo se lako odviknuti od gledanja filmova, igranja video igara...", zaključuje Balić.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!