VIDEO - Pogledajte šta se dogodi kad amateri voze na mokrom Nurburgringu

NE PRAŠTA GREŠKE

VIDEO - Pogledajte šta se dogodi kad amateri voze na mokrom Nurburgringu

Objavljeno na dan 02.12.2019 - 09:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vožnja na legendarnoj stazi Nurburgring u Njemačkoj želja je mnogih ljubitelja automobila i brze vožnje, ali to ponekad ne prođe kao što je planirano.

Većina vozača dobije priliku da iskusi vožnju na Nurburgringu tokom sesija "javne vožnje", jer njemačka vlada smatra stazu "javnom cestom s naplatom" što znači da svako sa automobilom legalnim za cestovnu vožnju može voziti legendarnom stazom. 

Veći dio staze nema ograničenje brzine tokom javnih sesija tako da vozači mogu voziti brzinom koju žele, odnosno koju njihov automobil može razviti.

No, ponekad u vlažnim uslovima staza neugodno iznenadi i one iskusne, dok je čak i suha ekstremno zahtjevna te je potrebna maksimalna koncentracija u 160 zavoja. 

Staza je brzina, ali baš i ne oprašta greške, a loši vremenski uvjeti su otežavajuća okolnost. Zbog toga mnogi dožive nezgode, izlijetanja te okretanja, a osim plaćanja ulaza na stazu, moraju platiti i štetu koju prouzrokuju na stazi.

Na videoservisu YouTube je objavljena kompilacija stuacija u kojim su se našli vozači na Nurburgringu, a pogledajte i kompilaciju težih nezgoda.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!