VIDEO: Politički lider iz Bangladeša danas spava u šumi kod Velike Kladuše - Pogledajte kako pod snijegom izgleda divlji kamp

Migrantska kriza

VIDEO: Politički lider iz Bangladeša danas spava u šumi kod Velike Kladuše - Pogledajte kako pod snijegom izgleda divlji kamp

Objavljeno na dan 11.01.2021 - 13:30 | Izvor: USKinfo.ba |


Šahin iz Bangladeša, prije godinu dana je popravljao automobile i vodio ogranak političke partije u svojoj rodnoj zemlji.

Nakon toga, kako kaže, vlast ga je zatvarala četiri puta zbog političkog djelovanja, a peti put je pobjegao.

I brat mu je nekoliko puta hapšen, ali je on zajedno sa porodicom ostao u Bangladešu.

Dok nam pokazuje fotografije i video materijale na kojima se vide aktivnosti njegove političke partije, ali i njegovo radno mjesto, trese se od hladnoće.

U šumi u kojoj je danas Šahin, ekipa USKinfo.ba posjetila je u jesen 2020. godine. Tad je u ovom kampu boravilo preko 300 osoba u preko 60 improviziranih skloništa.

VIDEO: NEVJEROVATNE SCENE - USKINFO.BA POSJETIO DIVLJI KAMP U ŠUMI U BLIZINI MIRALA - PREKO 60 ŠATORA I OKO 300 MIGRANATA

Danas je u šumi 45 osoba i svi su iz Bangladeša.

Pomažu im mještani, sa kojima se super slažu. Jedan "komšija" upravo je došao u kamp za vrijeme boravka naše ekipe.

Međutim, ovim migrantima problem stvaraju Afganistanci. Žale se da su agresivni i da su im baš protekle noći došli u "posjetu" te im prijeteći noževima tražili mobilne telefone i novac.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!