VIDEO - Poruke Jusufa Nurkića i Džanana Muse navijačima u Bosni i Hercegovini

!

VIDEO - Poruke Jusufa Nurkića i Džanana Muse navijačima u Bosni i Hercegovini

Objavljeno na dan 27.02.2019 - 16:46 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Jusuf Nurkić i Džanan Musa bh. su igrači koji svoju košarkašku plaću zarađuju u SAD-u, u najjačoj ligi svijeta - NBA. Nurkić je član Portland Trailblazersa, dok je Musa dio franšize Brooklyn Netsa, a ove sezone nastupa za njihov razvojni tim u G ligi.

Nurkić ima velika očekivanja od nastavka sezone, nakon All Star pauze.

"Imamo nekoliko novih igrača, ulazimo u ritam. Imamo isti plan. Moramo pobijediti. Uvijek damo sve od sebe", poručio je Nurkić za Voice of America.

Musa je sedmi najmlađi igrač u NBA ligi, a treći najmlađi u G ligi. Pod stalnim je ugovorom sa Netsima.

"Oni imaju pravo da me pošalju u razvojnu ligu, to je sjajna stvar za nas. Netsi su izgradili reputaciju u G ligi - i nadam se da tu možemo osvojiti titulu", poručio je Musa.

"Ja živim NBA život, NBA meni olakšava život u razvojnoj ligi", dodao je.

Jusuf Nurkić je upravo protiv Musinih Netsa nedavno ubacio 27 poena, i sakupio 12 skokova. Tu je partiju Nurkića pratilo i 40 navijača porijeklom iz BiH. 

"Ova ekipa igra super u nastavku sezone. Imamo isti mentalitet, igramo utakmicu po utakmicu. Imali smo nekoliko dana pauze, mislim da smo spremni", poručio je Jusuf Nurkić.

Također, on ima poruku za navijače u BiH koji ostaju budni do kasno u noć kako bi gledali njegove partije.

"Nadam se da opravdavam njihovo povjerenje, što čekaju. Pokušavam da predstavnim BiH na najbolji mogući način. U većem dijelu sam to uspio, nadam se", izjavio je Nurkić.

"Čestitam Juki na partiji. On je jedan od najboljih centara u NBA. Ja gradim svoj put ka povratku nazad. Povreda je iza mene. Mjesec i pol dana su me povrede odbacile izvan terena. Nastavljam dalje", izjavio je Musa.

On svoju pravu priliku još čeka u Netsima.

"Ostat ću ovdje tokom ljeta da se pripremim, da budem u rotaciji imam ozbiljne minute. Zreliji sam dosta sada, gledam neke stvari sa širih vidika. Zadovoljan sam kako se ponašam kroz sav period", poručio je Musa.

Oni su poručili i to da reprezentacija može računati na njih dvojicu, onda kada termini to budu dozvoljavali i kada se riješe problemi između NBA i FIBA-e.

"Reprezentacija može računati na mene. Uvijek, čim sam zdrav. Znam da ima problema sa FIBA-om, ULEB-om, teško da se zna sada", poručio je Nurkić.

"Svoju zemlju volim najviše na svijetu. Niko mi ne može zamijeniti BiH. Jedva čekam da se problemi između NBA i FIBA-e riješe i da mogu igrati", rekao je Džanan Musa za VOA. 

Portland je četvrti u konferenciji Zapad trenutno sa omjerom od 37 pobjeda i 23 poraza. Imaju niz i od četiri trijumfa uzastopno. Long Island Netsi u razvojnoj ligi su drugi u istočnoj konferenciji sa 24 pobjede i 14 poraza.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!