VIDEO - Predsjednik naredio da ga unište: Uvezao nov Ferrari, na carini prijavio da su autodijelovi

POKUŠAJ PREVARE

VIDEO - Predsjednik naredio da ga unište: Uvezao nov Ferrari, na carini prijavio da su autodijelovi

Objavljeno na dan 30.07.2019 - 13:51 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Vlasti na Filipinima nedavno su uništile Ferrari 360 Spider koji je navodno ilegalno uvezao jedan njihov državljanin.

Predsjednik Rodrigo Duterte je u posljednjih nekoliko godina akcenat stavio na nezakonit uvoz vozila. Lokalna novinska agencija GMA News objavila je snimak Ferrarija kojeg je uništio bager.

Vlasnik je uvezao automobil sa kojeg je prethodno poskidao pojedine dijelove i prijavio ga kao autodijelovi, međutim kasnijim provjerama pokazalo se da se radi o potpuno novom automobilu. 

- Vozilo je pogrešno deklarisano kao autodijelovi, kako bi se izbjeglo plaćanje odgovarajućih poreza - rekao je lokalni carinik Rey Leonardo Guerrero.
U augustu prošle godine Duterte je naredio da se i 68 nezakonito uvezenih automobila i motocikala unište javno. Među njima su bili Lamborghini Gallardo, Porsche, BMW, Ford Mustang kabriolet, Nissan Skyline i još mnogi drugi.

U to vrijeme procijenjeno je da su ta vozila vrijedila oko 5,89 miliona dolara. Iako je jasno da predsjednik želi poslati jasnu poruku zločincima, čudno je da je to način djelovanja koji on poduzima u svom pokušaju da iskorijeni ovu praksu.

Naprimjer, zaplijenjena vozila bi se lako mogla prodati na aukciji i njegova vlada bi mogla zaraditi novac. Umjesto toga, on odluči da napravi veliku javnu prezentaciju uništavanja vozila kako bi uplašio one koji razmišljaju o kršenju zakona i pokušavaju da izbjegnu plaćanje odgovarajućih poreza, piše portal carcsooops.com.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!