VIDEO - Predstavnici Vlade i Skupštine USK danas govorili o poduzetim aktivnostima i budućnosti Doma zdravlja Bihać

USK

VIDEO - Predstavnici Vlade i Skupštine USK danas govorili o poduzetim aktivnostima i budućnosti Doma zdravlja Bihać

Objavljeno na dan 26.01.2021 - 19:11 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


 U Vladi USK danas je održana press konferencija vezano za rješavanje trenutne situacije Doma zdravlja Bihać. Konferenciju je sazvao premijer kantona Mustafa Ružnić zajedno sa ministrima zdravstva i građenja, te dopredsjedavajućim Skupštine USK.

Ovim potezom su htjeli upoznati građane, korisnike usluga Doma zdravlja Bihać i javnost o svim poduzetim i narednim aktivnostima vezanima za rješavanje pitanja zgrade Doma zdravlja Bihać koja je dijelom neupotrebljiva zbog oštećenja koja su se desila tokom nedavnog zemljotresa...

Cilj press konferencije bio je da se građani upoznaju šta je od momenta zemljotresa urađeno, šta se danas radi i koji su to budući koraci kada je pitanju rješavanje trenutne situacije Doma zdravlja u Bihaću, rekao je premijer kantona Mustafa Ružnić.

Govoreći o ovoj temi premijer Ružnić je obrazložio šta su sve učinili u minulom periodu kako bi se sagledao i rješavao aktuelni problem.

Prvi korak bilo je uraditi preliminarni izvještaj gdje su dobiveni elementi i smjernice šta dalje poduzeti. Izvještaj projektantske kuće koja je to radila pokazao je da određeni dijelovi zgrade nisu za upotrebu. 


Kako bi pacijenti ipak mogli koristiti zdravstvene usluge timovi porodične medicine su izmješteni u ambulante u Tehničkoj školi i Ozimicama 1, Covid ambulanta u kontejnere ispred Doma zdravlja, administracija u prostorije Islamskog pedagoškog fakulteta, a ostale službe su smještene na prizemlju i prvom spratu zgrade Doma zdravlja koji su prema izvještaju još uvijek upotrebljivi. U isto vrijeme članovi radnog tjela razmišljaju o mogućim privremenim rješenjima, te je 11. januara objavljen Javni poziv prema pravnim i fizičkim licima kako bi iskazali interes za dostavljanje ponuda za smještaj svih službi Doma zdravlja Bihać. Javni poziv, kako je kazano, je zatvoren danas.

O poduzetim  te predstojećim aktivnostima, pored premijera Ružnića govorili su Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i Adnan Alagić, ministar građenja, naglasivši da je poduzeto sve što je potrebno kako bi se omogućilo uposlenicima Doma zdravlja da u datim okolnostima, do konačnog rješenja, obavljaju svoje radne zadatke.

O rješavanju pitanja Doma zdravlja trebalo je da raspravljaju skupštinski zastupnici prošle sedmice na sjednici, ali dnevni red nije dobio potrebnu većinu. Dopredsjedavajući Skupštine Razim Halkić je danas rekao kako se nada da će se ovo pitanje naći na dnevnom redu u narednom periodu.

Foto:RTVUSK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!