VIDEO:  Premijer USK-a osudio napad na migrante i pozvao policiju Hrvatske na profesionalnost: Naš MUP to ne radi!

Sjednica Operativne grupe

VIDEO: Premijer USK-a osudio napad na migrante i pozvao policiju Hrvatske na profesionalnost: Naš MUP to ne radi!

Objavljeno na dan 09.08.2019 - 13:22 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je danas održan sastanak Operativne grupe za pitanje migranata u Unsko-sanskom kantonu. Sastanku je prethodila sjednica Vlade, a doneseni su i određeni zaključci.

Stav Operativne grupe je da se mora ubrzati provođenje zaključaka iz Brisela, sa sastanka održanog prije mjesec dana. Operativna grupa nudi staru/novu lokaciju za smještaj migranata, na Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca. Drugih lokacija (s obzirom na potrebne kapacitete), prema riječima premijera Mustafe Ružnića, Vlada USK-a nema u svom vlasništvu. 

Ostaje se pri stavu da se BIRA i MIRAL moraju zatvoriti. 

Također, sredstva u iznosu od 4 miliona KM za potrebe rješavanja i ublažavanja migrantske krize, podijeljena su između zdravstva i policije, odnosno Ministarstvo zdravstva 2,5 miliona, a MUP 1,5 milion. Ministri i ove institucije su dužni napraviti plan utroška prispjelih sredstava. 

Premijer USK-a i Operativna grupa su osudili napade na migrante koji su se desili na granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Povrijeđeno je 18 migranata, koji su zbrinuti u zdravstvenim ustanovama Velike Kladuše i Bihaća. Premijer Ružnić je pozvao policiju RH na profesionalnost i kazao da MUP USK-a u takvim radnjama ne učestvuje. 

Detaljnije informacije u izjavama. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!