Marketing USKinfo.ba
VIDEO - PRESS SDA USK povodom neusvajanja Budžeta i neodržavanja sjednice - Pogledajte u cjelosti obraćanja zastupnika

Nema parlamentarne većine

VIDEO - PRESS SDA USK povodom neusvajanja Budžeta i neodržavanja sjednice - Pogledajte u cjelosti obraćanja zastupnika

Objavljeno na dan 31.03.2021 - 10:31 | Izvor: USKinfo.ba |


31. mart krajnji je rok za usvajanje Budžeta USK-a i do danas je na snazi bila Odluka o privremenom finansiranju Unsko-sanskog kantona.

Sada je evidentno da do sjednice neće doći, a budžetski korisnici ulaze u mjesec neizvjesnosti. Parlamentarna većina odavno ne postoji, a opozicija je ujedinjena u odluci da odgovornost za ovu situaciju snosi vlast koja ih, kako kažu, nije kontaktirala prilikom kreiranja najvažnijeg finansijskog dokumenta Kantona i da ne mogu podržati nešto što nisu ni vidjeli čak ni u ovom trenutku.

Smatraju da je višemilionska razlika između Nacrta budžeta koji su vidjeli u decembru (220 miliona KM) i sadašnjeg Prijedloga Budžeta (235 miliona KM) nastala, između ostalog, kao rezultat političke trgovine i kupovanja vjernosti određenih zastupnika.

SDA USK-a je povodom svih dešavanja proteklih dana, ali i mjeseci, danas održala konferenciju za novinare. Medijima su se obratili zastupnici u Skupštini USK-a Jasmin Musić, Zinaida Hadžić, Nijaz Hušić i Hadis Jusić.

Iznijeli su niz kritika na račun trenutne vlasti. Zastupnik Hadis Jusić je govoreći o planiranoj rekonstrukciji Vlade kazao kako ima informacije da je prva koju "trenutna većina" želi smijeniti ministrica zdravstva Nermina Ćemalović i da je upravo to dokaz da je rekonstrukcija planirana zbog zadovoljavanja određenih želja, a ne popravljanja trenutnog stanja.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona rekao je kako nije tajna da opozicija ima slične i kompatibilne stavove jer je trenutna vlast iznevjerila povjerenje čak i nekih vlastitih zastupnika koji su im do sada pružali podršku.

Konferenciju SDA USK i obraćanja skupštinskih zastupnika prenosimo u cjelosti.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!