Marketing USKinfo.ba
VIDEO: Priča godine dolazi iz Ključa - Hoće li ribolovno pravo dobiti ribari ili kuharice i vozači?

REPORTAŽA

VIDEO: Priča godine dolazi iz Ključa - Hoće li ribolovno pravo dobiti ribari ili kuharice i vozači?

Objavljeno na dan 22.11.2019 - 11:56 | Izvor: USKinfo.ba |


USKinfo.ba već skoro mjesec dana istražuje slučaj u vezi sa dodjelom ribolovnog prava u Ključu. Naime, nakon dugogodišnjeg upravljanja, Sportsko ribolovno društvo "Ključ" koje postoji 83 godine, ribolovno pravo je dobila privatna firma, preduzeće d.o.o. Kraljevac. 

U reportažu su uključene se strane u ovom postupku koji će epilog dobiti na sudu. Svoje izjave i stavove za USKinfo.ba u vezi ovog slučaja dali su predstavnici SRD Ključ i Facebook grupe "Ne privatizaciji rijeka Sane, Sanice i Korčanice" kojoj se u mjesec dana pridružilo skoro 3000 članova. Također, korištene su izjave iz arhive (snimljene 01.11.2019.) načelnika općine Ključ, Nedžada Zukanovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejmana Kulenovića, kao i Hajrudina Havića, predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a USK. 

Korišteni su i pismeni odgovori, saopćenja i dostavljena obraćanja predstavnika gore pomenute FB grupe, ministra privrede Nijaza Kadirića, ali i odgovor d.o.o. Kraljevac na pitanja USKinfo.ba

Saopćenja i obraćanja emitujemo u cjelosti kako nijedna strana ne bi bila oštećena. 

Sastavni dio reportaže su i materijali snimljeni na vanrednoj press konferenciji Naše stranke, na kojoj je zatražena smjena ministra Kulenovića. Naime, upravo priča oko ribolovnog prava u Ključu, se navodi kao pravi razlog sukoba ministra Kulenovića i zastupnice u Skupštini USK-a Vildane Alibabić. 

Još je važno spomenuti da je Kantonalni sud u Bihaću suspendovao odluku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a kojom se ribolovno pravo dodjeljuje d.o.o. Kraljevac do okončanja sudskog postupka koji će utvrditi je li pomenuta firma "igrala" po propisima i je li pravo dodijeljeno u skladu sa zakonima i procedurama. 

 PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!