VIDEO - Priča iz zeničkog zatvora: Ko mi šamar opali, ubit ću ga

BiH

VIDEO - Priča iz zeničkog zatvora: Ko mi šamar opali, ubit ću ga

Objavljeno na dan 13.11.2017 - 06:56 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Jamere magazina “Slučajevi X” snimile su priče iza rešetaka zeničkog zatvora. Ono što se, zapravo, dešava u ovom zatvoru zatvorenog tipa najbolje znaju oni koji tamo provode dane.

Za “Slučajeve X” govore osuđenici, ali i novi direktor ove ustanove Redžo Kahrić. 731 osuđenik, 731 sudbina, 731 životna priča.

Jedna od tih priča je priča Hidajeta Hankića.

Na putu kriminala našao se 1996. godine. Počeo je s pljačkama prodavnica, s razbojništvima, imao je pokušaj ubistva i na kraju je počinio dvostruko ubistvo.

Za “Slučajeve X” govori i Mirza Hatić koji je široj javnosti postao poznat jer se javno hvalio da je srušio krst na Zlatištu iznad Sarajeva. Hatić izdržava kaznu od 4,5 godine zbog iznude.

Elvedin Sakić u zatvoru je zbog teških krađa, falsificiranja i oštećenja tuđe imovine. Osuđen je na osam godina zatvora.

Novi direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić ekskluzivno za “Slučajeve X” otvoreno govori o nedostacima u zeničkom zatvoru, ali i promjenama koje je uveo.

Pogledajte…

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!