VIDEO - Probajte da se ne naježite: Islanđani spektakularnim videom predstavili novi grb

ZMAJ, BIK, ORAO I DIV

VIDEO - Probajte da se ne naježite: Islanđani spektakularnim videom predstavili novi grb

Objavljeno na dan 02.07.2020 - 11:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nogometna reprezentacija Islanda i navijači ove reprezentacije oduševili su nogometnu Evropu posljednjih godina, a isti dojam je ostao nakon što je spektakularnim videom predstavljen novi grb ovog tima.

Navijači Islanda oduševili su nogometnu Evropu na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, a o Islandu i njegovim navijačima tih dana govorili su i oni koji i ne prate nogomet.

Islanđani su ponovo oduševili nakon što su jučer predstavili novi grb reprezentacije. U videoprilogu predstavljeni su simboli s nacionalnog grba Islanda na kojem se nalaze bik (Gridungur) - zaštitnik sjeverozapadnog dijela otoka, orao (Gammur) - zaštitnik sjeveroistočnog dijela otoka, zmaj (Dreki) - zaštitnik jugoistočnog dijela otoka i div (Bergrisi) - zaštitnik jugozapadnog dijela otoka. Zaštitnici Islanda na nacionalnom grbu stoje na magmatskom kamenu.

U vrijeme vikinga bili su izuzetno poštovani. Toliko da je postojao zakon koji je zabranjivao da brodovi koji prilaze Islandu na svom pramcu nose zastrašujuće simbole (poput zmajeve glave), kako zaštitinici otoka ne bi bili bespotrebno uznemiravani.

Upravo se na novom grbu reprezentacije Islanda nalaze ova četiri simbola države, a mediji javljaju kako je u stvaranju videa učestvovao i golman Hannes Halldorson koji je režiser kada ne igra nogomet. Pogledajte spektakularan video predstavljanja novog grba reprezentacije Islanda i probajte da se ne naježite.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!