VIDEO - Prvi na mitingu: Pogledajte kako je Amel Tuka ''pokorio'' Italiju

ŠAMPIONSKI FINIŠ

VIDEO - Prvi na mitingu: Pogledajte kako je Amel Tuka ''pokorio'' Italiju

Objavljeno na dan 27.05.2019 - 13:37 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvojio je prvo mjesto na Devetom internacionalnom atletskom mitingu u italijanskom gradiću Castiglione della Pescaia.

Tuka je stazu od 800 metara istrčao u vremenu 1:46.21, a iza sebe je ostavio Kenijca Mellya (1:47.36) i Italijana Romanija (1:50.62).

S obzirom na teške vremenske uvjete, odnosno kišu koja je padala sve vrijeme, Amel je zadovoljan rezultatom.

- Kiša je tokom cijelog mitinga bila najveći problem za nas atletičare. Padala je i tokom zagrijavanja i tokom trke i jako nam je otežavala, tako da sam prezadovoljan rezultatom, kojeg sam istrčao. 

Ipak je ovo moja prva trka u sezoni i išao sam ispod 1:47 , što je i bio cilj - kaže Tuka, kojeg već 30. maja očekuje nastup na Dijamantskoj ligi u Stockholmu:

- Sam pogled na startnu listu, na kojoj se nalaze Ryan Sanchez, zatim Peter Bol, Marcin Lewandowski, Sowinski, Deng, Kramer, Saruni i Kipkoech, dovoljno govori o tome koliko je konkurencija jaka. 

Međutim, u Stockholmu najprije očekujem da pobijedim sam sebe, s obzirom na to da mi je cilj istrčati ispod 1.46, što je i realno uz ovakvu konkurenciju. 

Idem stepenicu po stepenicu i zaista sa nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi, kako bih vidio na kojem sam nivou, riječi su Amela Tuke.

Na ovom videolinku možete pogledati kompletnu trku na 800 metara, a Tuka nastupa od 47. minute.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!