VIDEO - Putin sve nasmijao odgovorom na pitanje da li će se Rusija umiješati u američke izbore

"OTKRIT ĆU TI TAJNU"

VIDEO - Putin sve nasmijao odgovorom na pitanje da li će se Rusija umiješati u američke izbore

Objavljeno na dan 04.10.2019 - 08:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vladimir Putin postao je toliko umoran od tvrdnji da se Rusija miješala u izbore u SAD-u da je "tajno" rekao novinaru NBC-a da će Moskva zasigurno utjecati na glasanje Amerikanaca 2020. godine. "Priznanje" je dao pred publikom koja se smijala.

SAD bira novog predsjednika iduće godine i ponovo je pokrenuta priča o utjecaju Rusije. NBC-jev novinar Keir Simmons, koji je došao u Moskvu da moderira forum Sedmica energetike, pokušao je dobiti neke informacije o tome.

"Da li Rusija kao Robert Muller pokušava utjecati na izbore 2020. godine u SAD-u", pitao je Simmons. Putin je prekrio mikrofon rukama i prošaputao: "Reći ću ti tajnu. Da, sigurno ćemo to uraditi... da nasmijemo sve vas. Ali nemoj nikome reći, ok?", rekao je ruski predsjednik i nasmijao sve prisutne, piše Russia Today.

U ozbiljnijem tonu rekao je kako Moskva ima dovoljno svojih problema te da je primarni cilj riješiti to. Dotakao se teme o telefonskom razgovoru Donalda Trumpa i ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, što je američkog predsjednika dovelo u opasnost od opoziva. Putin je rekao da u tom razgovoru nema ništa inkriminirajuće.
"Moj prethodni život (prije nego je postao predsjednik) naučio me da bilo koji telefonski razgovor s drugim liderom može biti objavljen i svjestan sam toga", kazao je.

Podsjetio je da se Rusija nije protivila objavljivanju razgovora između njega i Trumpa od prošle godine, ali da je američka administracija odlučila da ih zadrži u tajnosti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!