VIDEO - Putnici u Indoneziji skočili s trajekta zbog straha da su članovi posade zaraženi koronavirusom

OTPLIVALI DO OBALE

VIDEO - Putnici u Indoneziji skočili s trajekta zbog straha da su članovi posade zaraženi koronavirusom

Objavljeno na dan 09.04.2020 - 06:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nekoliko putnika na indonezijskom trajektu skočilo je u more i otplivalo do obale nakon što su vlasti pokušale blokirati pristajanje ovog plovila zbog sumnje da je nekoliko članova posade zaraženo koronavirusom.

Trajekt je ostao blokiran prilikom pokušaja prelaska u luku Maumere na istočnom otoku Flores uslijed straha da su tri člana posade zarazila putnike, izvještava Reuters.

Međutim, nekoliko putnika skočili su u more i otpivali do obale, ne želeći biti izloženi zarazi, ali ni karantinu na brodu.

"Molimo putnike da surađuju u skladu sa zdravstvenim protokolima prije izlaska s broda te da se suzdrže od bilo kakvih radnji koje mogu biti štetne", rekao je Wisnu Handoko, službenik u ministarstvu prometa, neposredno prije nego je nekoliko putnika skočilo u more.

Trajekt je prevozio 255 putnika, uglavnom radnika koji su se vraćali kući iz Malezije, nakon što je susjedna zemlja zatvorila granice zbog koronavirusa. Ipak, na kraju je trajektu dozvoljeno pristajanje u luku, a putnici su smješteni u karantin na kopnu.

Inače, Indonezija je do sada zabilježila 2.956 slučajeva koronavirusa i 240 smrtnih slučajeva, a najveći broj slučajeva potvrđen je u glavnom gradu Džakarti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!