VIDEO - Radmanović za N1: Banjalučani teško trpe prijetnju

BiH

VIDEO - Radmanović za N1: Banjalučani teško trpe prijetnju

Objavljeno na dan 19.11.2020 - 09:34 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine BiH i član SNSD-a, rekao je za N1 kako se često ne slaže sa ljudima iz Evropske komisije, te da je teško raditi u BiH kada oni diktiraju tempo. Istakao je da u izvršavanju prioriteta EK ima dosta pritisaka na vlast.

"Ne slažem se često sa ovima iz Evropske komisije, prihvatam da diktiraju tempo, da izvršimo 14 uslova, ali njihov tempo nije prihvatljiv ovdje. Ne možete po razmišljanju nekoga iz Beča prihvatiti Zakon o sukobu inteteresa", kazao je Radmanović za N1.

"Radimo na tome, neće biti lako, imamo pritisak, i finansijski, znate. Oni kažu izvršavajte ovo i dobit ćete sredstva. To je pritisak na vlast da se uradi onako kako oni traže. Moramo da uradimo zakone, jer trebaju i nama", zaključio je Radmanović.

Istakao je kako je Parlament u stalnom kontaktu sa Vijećem ministara, da se radi Zakon o javnim nabavkama, Zakon o sukobu interesa i Zakon o VSTV-u - koji se nalaze među 14 prioriteta Evropske komisije.


Kazao je da je Parlament BiH u proteklom periodu radio svoj posao.

"Imao je blagi zastoj u prvoj godini, nije se mogao formirati Savjet ministara, ali uhvatili smo korak. Radili smo pet mjeseci i sve što je bilo u ladicama administracije u prethodne tri godine smo završili. Nemamo sada dovoljno tačaka, jer smo sve uradili", poručio je Radmanović.

Na pitanje da li je Radojičić kolateralna šteta stranačke politike i da li su analizirali razlog poraza - odgovorio je:

"Bio je po brojnim parametrima dobar, dobar predsjednik Parlamenta ranije. Nismo još u poziciji da u detalje analiziramo sve, tek se prvi utisci sumiraju. Činjenica je da su u Banjaluci SNSD-ovi ljudi na vlasti od 1997. napravili smo sjajne rezultate. Tek ćemo moći reći narednih sedmica šta se desilo. Dešava se da neko želi promjenu, onda to bude protiv nekoga ko nije zaslužio. Ne mislim da je Radojičić kolateralna šteta, ali se na njemu slomilo nešto nismo procijenili u cjelini."

Radmanović je kazao da su sve ankete, osim jedne, koja se smatrala nepouzdanom (iz drugog tabora), govorile su u korist Radojičiću.

"Ima potrebe da razgovaramo kako smo se unutar SNSD-a ponašali, ima li tu propusta. Radojičić je dobio glasova više nego SNSD. Ne možemo govoriti bez svih pokazatelja. Mnogo stvari je uticalo na ovo. Pokret Pravda za davida u kome je bilo ovakvih i ovakvih pristupa je izbacio u vrh opozicije sadašnjeg izabranog gradonačelnika. Od tada počinje njegov uspon, trebali smo možda više pažnje tome posvetiti. Zanemarili smo da je Stanivuković dobio najviše pojedinačnih glasova u Banjaluci na opštim izborima, plus drugi događaji koji su išli protiv SNSD-a i Igora. Mi moramo shvatiti da imamo većinu, ali da imamo gradonačelnika koji je drugi i da s njim moramo sarađivati u interesu Banjaluke", pojasnio je Radmanović.


Upozorenje mu je (Stanivukoviću) da pročita zakon - istakao je sagovornik N1.

"Nije pristup Banjaluci politički, nego radni, u kome svako jutro dobijete izvještaj koliko nesreća, gdje je voda, gdje je struja i da to rješavate, a ne da držite politička predavanja. Treba raditi sa većinom, a zajedno svi moraju raditi u interesu Banjaluke", dodao je Radmanović.

Bilježili smo i oštra reakcija Dodika nakon izbora. Neki tvrde da je imao osvetnički nastup kada je rekao da neće biti subvencioniranja grijanja. Kome to šteti?

"Mislim da ne treba uzeti u obzir prvu reakciju, koja je lična i emotivna, različito je doživljavamo. Ja sam Banjalučanin, svi moji su Banjalučani, Banjalučani teško trpe prijetnju. Ovo je bilo upozorenje po mom mišljenju. Sličnu izjavu je imao stari/novi načelnik Teslića, pa se niko ne osvrće na to", kazao je.

Foto:N1

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!