VIDEO - Reakcije na presudu Sefiću: Zar život u BiH vrijedi samo 7 godina zatvora? - Razočarana sam u državu, svi trebamo otići!

BiH

VIDEO - Reakcije na presudu Sefiću: Zar život u BiH vrijedi samo 7 godina zatvora? - Razočarana sam u državu, svi trebamo otići!

Objavljeno na dan 27.09.2018 - 00:02 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Ovo je žalosno da mu se da 14 i po godina, a pomagači oslobode. Idemo dalje i idemo do kraja da dokažemo da u ovoj državi ima života, da naša omladina ne ide, istakao je između ostalog,  istakao je otac stradale Selme Agić

- Zar život u BiH vrijedi samo 7 godina zatvora? Tužilaštvo KS-a nas je toliko ponizilo, da nemam riječi. Razočarani smo u državu. Svi trebamo otići. Ne trebamo čekati ni jutro u ovoj zemlji, kazala je kroz suze Enesa Malkoč, sestra poginule Edite Malkoč nakon izricanja presude Sanjinu Sefiću.

Otac stradale Selme Agić kazao je da Tužilaštvo KS-a nije uradilo posao kako treba.

- Ovo je žalosno da mu se da 14 i po godina, a pomagači oslobode. Idemo dalje i idemo do kraja da dokažemo da u ovoj državi ima života, da naša omladina ne ide, istakao je između ostalog.

Advokatica Adela Duraković, punomoćnik porodica Malkoč i Agić, razočarana je presudom i ističe da pravda nije zadovoljena.

- Što se tiče dokazivanja da li je prošao 60km/h ili 105 km/h nijedan nalaz nije adekvatan. Imali smo dosta svjedoka koji su bili na licu nezgode i potvrdili da su se Selma i Edita nalazile na pješačkom prelazu. Što se tiče kazne, ja sam iskreno očekivala da će biti preko 15 godina. Njemu je malo da mu se da i milion godina. Oduzeo je dva mlada života, ali takav je zakon, kazala je advokatica Duraković.

Naglasila je da je ovo prvostepena presuda i da će se sigurno žaliti.

- Razočarani smo ovom presudom što se tiče oslobađanja ostalih u ovom djelu. Za sestru smo pretpostavljali da će biti oslobođena, ali za ostale pomagače ne mogu da vjerujem. Da su makar proglašeni krivim, pa i uslovnom kaznom, nekako bismo osjećali neku satisfakciju za razliku od oslobađajuće presude, rekla je razočarano Duraković.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Sanjin Sefić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 godina i šest mjeseci zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!