VIDEO - Ruska televizija ponudila gayevima kartu u jednom pravcu

Rusija

VIDEO - Ruska televizija ponudila gayevima kartu u jednom pravcu

Objavljeno na dan 03.07.2017 - 11:41 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Ruska televizija Cargrad ponudila je homoseksualcima koji hoće da napuste zemlju da im kupi avionsku kartu u jednom pravcu. Ta stanica poznata je po svojoj proputinovskoj uređivačkoj politici i podršci anti LGBT stavovima.

Kanal Cargrad je postavio video smimak na svoju Facebook stranicu na kome se voditelj Andrej Afanasjev kaže:

“Nedavno je Californija, najliberalnija od svih američkih država, predložila da se olakšava dodjeljivanje zelene karte ruskim perverznjacima. Zaposleni u televiziji Cargrad podržavaju tu inicijativu. Šta više, spremni smo da platimo kartu u jednom pravcu svakome ko planira da emigrira a može da obazbijedi ljekarsko uvjerenje koje dokazuje da je sodimit ili da pati od nekog drugog oblika perverzije. Zaista želimo da se preselite tamo, gdje možete otvoreno da praktikujete svoje grijehe.”

Iako bi mnogi ovo protumačili kao uvredljivo, u toj televiziji insistiraju da samno žele da učine dobro djelo.

Televizija Cargrad poznata je po podršci politici ruskog predsednika Vladimira Putina i promociji stavova Ruske pravoslavne crkve. Njen osnivač biznismen Konstantin Malofejev voli da je poredi sa američkim kanalom Fox News.

 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!