VIDEO - Šarović o mogućoj smjeni Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Stav opozicije

VIDEO - Šarović o mogućoj smjeni Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Objavljeno na dan 22.10.2021 - 08:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: BN


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao je moguću smjenu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. On kaže da postoji ta mogućnost te da se teren za nju sprema.

Šarović je, gostujući u programu BN-a, komentarisao posljednju izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta, gdje je on govorio o napadima iz RS-a na državu BiH te stavove pojedinih evropskih parlamantaraca. Lider SDS-a upitan je o mogućnostima za smjenu Milorada Dodika.

"Pa ja mislim da hoće, priprema se teren za takvo nešto. Prije svega, sačekat ćemo jednu ozbiljnu raspravu u Vijeću sigurnosti sada u oktobru. Od te rasprave zavisi budući status gospodina Schmidta, tu će biti njegov izvještaj. Iza toga imamo istek mandata EUFOR-a koji treba da se produži, rade se razne zakulisne igre", naveo je Šarović.

On kaže da, bez obzira na to kako "krstili" Schmidta, on dolazi iz jedne ozbiljne zemlje i ne treba ga ponižavati i omalovažavati kako se može čuti u RS-u.

"To je jedno ludilo. Prvi saradnik Angele Merkel dolazi u BiH, ništa nije slučajno, i moramo imati bar toliko pristojnosti zbog zemlje iz koje dolazi. Pogledajte kako parlamentarci u Briselu sada traže sankcije, ne za pojedince, već za cijelu RS. Mi zbog toga možemo imati ozbiljne finansijeke probleme", naveo je Šarović.

Šarović kaže kako nije slučajan ni dolazak novih američkih dipolomata na ovom području, od kojih su neki učestvovali i u svrgavanju Slobodana Miloševića.

"Ako neki misle da je to slučajno, ja im kažem da nije", kazao je Šarović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!