VIDEO - Senad Basarić priveden u prostorije sarajevskog MUP-a, uhapšen blizu mjesta zločina

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO

VIDEO - Senad Basarić priveden u prostorije sarajevskog MUP-a, uhapšen blizu mjesta zločina

Objavljeno na dan 19.09.2019 - 10:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Osumnjičeni za ubistvo nevjenčane supruge, inače pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić priveden je na kriminalističku obradu u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On se tereti da je sinoć u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja ubio nevjenčanu suprugu Irmu Forić koja je bila pripadnica GP BiH.

Nakon ubistva Basarić se dao u bjekstvo, ali je intenzivnom potragom službenika MUP-a KS i OSA-e lociran i uhapšen jutros u 7:30 na području pćine Novi Grad u glavnom gradu BiH.

Kako nezvanično saznajemo, Basarić je uhapšen blizu zgrade u kojoj je počinio ubistvo.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo sinoć je zvanično potvrđeno da se u stanu u naselju Dobrinja u Sarajevu dogodilo ubistvo ženske osobe. Izdata je i naredba za obdukciju tijela stradale kako bi se saznao tačan uzrok smrti.

Nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama Basarić će u toku dana biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a postupajuća tužiteljica će u zakonskom roku sudu predložiti daljnje mjere, odnosno prijedlog za određivanje pritvora.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!