VIDEO - Sin najvećeg dilera: Život nam je bio Disneyland

Juan Escobar

VIDEO - Sin najvećeg dilera: Život nam je bio Disneyland

Objavljeno na dan 24.11.2016 - 10:50 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Pablo Emilio Escobar Gaviria bio je kolumbijski narkobos.

Često je bio spominjan kao "najveći odmetnik na svijetu", ali je smatran i najbogatijim i najuspješnijim kriminalcem u historiji, s obzirom na to da ga je  1989. godine Forbes proglasio sedmim najbogatijim čovjekom na svijetu, čije je osobno bogatstvo bilo procijenjeno na 25 milijardi dolara.

A sada zamislite kako je bilo odrastati pod njegovim okriljem, kako je biti njegov sin.

Sebastian Marroquin odrastao je na hacijendi Napoles. S jedne strane luksuzne vile nalazi se karting staza, s druge zoološki vrt s egzotičnim životinjama, a tu je i prekrasni bazen.

Tada se zvao Juan Pablo Escobar i imao je svo bogatstvo svijeta.

"Živjeli smo kao u Disneylandu. Žirafe, slonovi, motocikli, svašta smo mogli raditi i na svašta smo mogli trošiti novac. Bio sam spreman umrijeti za njega. Ne postoji šansa da sam ikako mogao mrziti oca jer nisam bio potpuno siguran što je radio", govori Juan Pablo Escobar, piše Daily Mail.

Najgore razdoblje Sebastianova života je bilo dok ga je otac vukao sa sobom u vrijeme bježanja od vlasti. Novac je bio najmanji problem.

"Osobno sam svjedočio kako je jedanput zapalio dva miliona dolara samo kako bi nas zagrijao i skuhao večeru... Mama i ja smo ga molili da zaustavi nasilje, ali on nam je odgovorio da je došao do tačke s koje nema povratka.

I dok ga je Vlada smatrala neprijateljem broj jedan, običan narod iz Medellina je obožavao Pabla. Sebastian otkriva kako je Escobar neprestano gradio igrališta i škole samo kako siromašna djeca ne bi zaglibila u paklu droge.

Životna avantura "kralja kokaina" završila je 1993. godine kada su ga, navodno, ubili specijalci.

Od očeva silnog bogatstva Sebastian danas nema ništa. Odmah nakon smrti Escobara, tada 17-godišnji mladić pobjegao je u Argentinu.

Promijenio je ime, ali i cijeli život. Počeo je studirati arhitekturu i držati govore protiv nasilja i droge.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!