VIDEO - Sjećate se njega: Kako je Emdžad Galijašević ''čitao bukvice'' vijećnicima

Bivši gradonačelnik Bihaća

VIDEO - Sjećate se njega: Kako je Emdžad Galijašević ''čitao bukvice'' vijećnicima

Objavljeno na dan 30.01.2019 - 14:05 | Izvor: USKinfo.ba |


Mr. sci. Emdžad Galijašević rođen je 14.03.1969. godine u Kulen Vakufu, Bihać. Osnovnu školu završio je u Kulen Vakufu, a Gimnaziju u Bihaću. Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1999. godine.

Postdiplomski studij upisao je 2005. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je magistrirao 2008. godine, a na istom fakultetu prijavio je i doktorsku disertaciju.

2012. u  trci za načelnika, u kojoj su učestvovala četiri kandidata, pobjedu je odnio Emdžad Galijašević iz Stranke demokratske akcije. Grad Bihać vodio je manje od četiri godine, budući da je uhapšen mjesec dana pred nove izbore za gradonačelnika. Stavljaju mu se na teret optužbe za primanje dara ili drugih oblika koristi, na osnovu zahtjeva za isplatu procenata u vezi sa isplatama dugovanja Grada Bihaća.

Suđenje u predmetu Galijašević i ostali, počelo je krajem septembra prošle godine. U video materijalu kojim se prisjećamo bivšeg gradonačelnika Bihaća, pogledajte obraćanje vijećnicima Gradskog vijeća, prilikom 12. sjednice, održane prije skoro četiri godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!