VIDEO - Skupo plaćeni Alvarez uništio Rockyja u osam brutalnih minuta

BORBA ZA WBA POJAS

VIDEO - Skupo plaćeni Alvarez uništio Rockyja u osam brutalnih minuta

Objavljeno na dan 16.12.2018 - 18:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Meksički bokser Saul Canelo Alvarez u njujorškom Madison Sqare Gardenu tehničkim nokautom slavio je protiv Rockyja Fieldinga i tako se okitio WBA pojasom u super-teškoj kategoriji.
Alvarez je imao odličan plan borbe budući da je žestoko je krenuo udarati u tijelo boksera iz Liverpoola, a onda ga rušio u prvoj i drugoj rundi iznenadnim pogocima u glavu. 

Iako se Rocky oba puta vratio, ubrzo je stigao kraj u sljedećoj rundi kada je prvo sijevnuo direkt koji je srušio Fieldinga, a onda je sve bilo gotovo nakon još jednog razarajućeg pogotka u tijelo.

"To je bio plan. Gađati ga u tijelo i onda malo po malo dizati udarce. Rezultat ste vidjeli", rekao je Canelo nakon pobjede.

Podsjetimo, Alvarez je nedavno potpisao najunosniji petogodišnji ugovor u sportu sa streaming servisom DAZN vrijedan 365 miliona dolara, a potrebno je da odradi u tom periodu 11 borbi.

Meksikanac bi se opet mogao boriti protiv Golovkina, kojeg je ove godine savladao u revanšu jer je prošle godine borba proglašena neriješenom.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!