VIDEO - Služba za zapošljavanje USK: Do srijede rok za predaju aplikacija nezaposlenih osoba i poslodavaca

USK

VIDEO - Služba za zapošljavanje USK: Do srijede rok za predaju aplikacija nezaposlenih osoba i poslodavaca

Objavljeno na dan 14.12.2020 - 06:23 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Za sve aplikante otvorena je komunikacijska linija uz adekvatnu proceduru za apliciranje s obzirom da to mogu učiniti nezaposlene osobe te poslodavci...

Iako rade u otežanim uslovima, zbog pandemije koronavirusa, Služba za zapošljavanje USK odradila je skoro sve aktivnosti koje je planirala u ovoj godini.

Realiziran je značajan broj projekata zapošljavanja i samozapošljavanja iz sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje preko kojih je osiguran posao za značajan broj osoba. 

Ovih dana zatvara se Javni poziv za dvije mjere sufinaniranja zapošljavanja / samozapošljavanja,  „Druga prilika 2020“ i „Služba u saradnji sa poslodavcem“. Da bi se apliciralo, potrebno je ispuniti određene uslove, koji su jasno objašnjeni na web stranici Zavoda, a svi zainteresirani svoje aplikacije mogu predati do naredne srijede.


Prema riječima Nedžada Veladžića, rukovodioca Odjeljenja za posredovanje pri zapošljavanju za sve aplikante otvorena je komunikacijska linija uz adekvatnu proceduru za apliciranje s obzirom da to mogu učiniti nezaposlene osobe te poslodavci.

Foto:RtvuskPODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!