VIDEO - Snimak racije u Cetinju: Policajac šutirao vlasnika lokala

Pokrenuta istraga

VIDEO - Snimak racije u Cetinju: Policajac šutirao vlasnika lokala

Objavljeno na dan 30.07.2021 - 16:32 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Snimak racije u jednom lokalu na Cetinju, na kojem se vidi kako policajac gazi po glavi i šutira muškarca koji ne pruža otpor, izazvao je veliku buru.

Policija je kontrolu objekta sprovela sinoć, a tom prilikom jedan od policajaca upotrebio je prekomerenu silu, zbog čega je Uprava policije pokrenula i istragu.

"Uprava policije raspolaže saznanjima da je tokom vršenja policijskih poslova u navedenom objektu došlo do prekoračenja ovlaštenja na štetu jedne osobe prema kojoj su se primjenjivale mjere kontrole. Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj", saopštili su iz crnogorske policije.

Kako javljaju crnogorski mediji, policajac je upotrebio prekomjerenu silu nad vlasnikom lokala, Ivanom Roganovićem, koji je rekao da je napadnut iako je ispoštovao sve što mu je rečeno.

On je rekao da je prilikom naredbe pripadnika Specijalne policije "uradio kako mu je rečeno, spustio se na kolena, a kada mu je rečeno da legne uradio je i to". Prema iskazu datom policiji, Roganoviću su navodno upućene uvrede, nakon čega su uslijedili udarci nogom. Roganović je, kako se navodi, podnio krivičnu prijavu.Incident se dogodio oko 22 sata u bašti Roganovićevog lokala, koji se nalazi u Ulici Bulevar crnogorskih junaka na Cetinju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!