Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Softić: Karamatić prijetio ratom

BiH

VIDEO - Softić: Karamatić prijetio ratom

Objavljeno na dan 28.09.2017 - 20:32 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Na kraju današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine delegati nisu prihvatili Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2016. godinu, a tokom rasprave ukazano je akumulirani gubitak od 189 miliona KM.

Iako nije bilo rasprave o Godišnjem izvještaju iz oblasti poljoprivrede za BiH za prošlu godinu, delegati nisu prihvatili ovaj izvještaj, a izjašnjavanje o Izvještaju Ministarstva sigurnosti o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila odgođeno je za narednu sjednicu jer nije bilo predlagača.

Također, iz istog razloga odgođena je rasprava kao i izjašnjavanje o Programu razvoja sistema zaštite i spašavanja na nivou institucija i organa BiH, ali je k znanju primljena Informacija o aktivnostima Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Delegati su imenovali u Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Nedžmu Džananović-Miraščiju i Marinka Jurilja, ali budući da su pojedinačno glasali o tri člana Upravnog odbora podršku nije dobio Stevo Pašalić.

Davanjem saglasnosti za ratifikaciju dva međunarodna sporazuma, okončana je današnja sjednica Doma naroda PSBiH.

Deklaracija o Pelješkom mostu je izazvala žestoke rasprave, a Safet Softić je u obraćanju medijima kazao da je zastupnik Mario Karamatić prijetio ratom.

"Očigledno je cilj da se Deklaracija koja je reghularno prošla u Predstavnočkom domu, da joj se obori vrijednost i obezbvrijedi značaj jer je završila u Službenim novinama. Mislim da ovo nije način da se ovako raspravlja o Deklaraciji, a pogotovo je neprikladan ton kojim se raspravljalo o Deklaraciji. Do te mjere nije prikladno, da smo čuli od gospodina Karamatića prijetnje ratom", kazao je Softić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!